A Good Person (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

 • 28 berichten
 • 16 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

 • 28 BERICHTEN
 • 16 MENINGEN

zoeken in:

Vorige 1Volgende

Jotil (crew bioscoopreleases)

 • 1606 berichten
 • 425 stemmen

21 december 2022, 13:18 uur

Vanaf 6 april 2023 in de bioscoop (The Searchers)

John Milton

 • 21713 berichten
 • 11825 stemmen

14 april 2023, 17:43 uur

Jotil schreef:

Vanaf 6 april 2023 in de bioscoop (The Searchers)

7 bioscopen? is dat het begin of wordt dit een heel beperkt releaseje, weet je dat Jotil?

Jotil (crew bioscoopreleases)

 • 1606 berichten
 • 425 stemmen

15 april 2023, 12:14 uur

John Milton schreef:

(quote)

7 bioscopen? is dat het begin of wordt dit een heel beperkt releaseje, weet je dat Jotil?

Oeps! De releasedatum die ik destijds heb gecommuniceerd, klopt niet. De film komt op 20 april 2023 uit. Ik verwacht wel een wijde release.

John Milton

 • 21713 berichten
 • 11825 stemmen

15 april 2023, 12:42 uur

Ik vond het al weinig stemmen voor een Pugh film die uit was.

Vroeger zouden we zeggen "Morgan Freeman film'. Maar nu niet meer wat mij betreft. Team Pugh! Sorry Morgan. 😄

Ben wel benieuwd naar deze. Misschien ook maar even kijken.

BBarbie

 • 12893 berichten
 • 7674 stemmen

15 april 2023, 15:49 uur

Emotioneel drama over beschadigde mensen, die een halfslachtige poging doen hun leven weer op de rails te krijgen. Goed beschouwd een continue poel van doffe ellende. Het acteerwerk is zonder meer goed verzorgd, maar aan het verhaal zou je zo maar een depressie kunnen overhouden.

james_cameron

 • 6093 berichten
 • 9184 stemmen

18 april 2023, 23:53 uur

Morgan Freeman blijkt nog steeds te kunnen acteren in dit overwegend meeslepende drama over een jonge vrouw (Florence Pugh) wiens leven drastisch verandert wanneer ze betrokken raakt bij een dodelijk ongeluk. Pugh is uitstekend en personages en script zijn bedachtzaam uitgewerkt, althans, tot vlak voor het einde, wanneer een geforceerde en volstrekt ongeloofwaardige scene op een feest de film bijna doet ontsporen. Gelukkig kan het mooie einde de film dan nog net redden.

Acteerwerk is prima en misschien wel uitmuntend van Florence Pugh. Verhaal is verder vrij onwaarschijnlijk in de samenstelling van de cast. De kans dat je een interraciaal koppel treft in Amerika is om en nabij de 20%. De kans dat je bij een auto ongeluk betrokken raakt met dodelijke afloop in Amerika is zo'n 1% en de kans dat je een foto vind op internet van een donkere man met een model trein is echt nihil.

Maar goed, dit woke element daargelaten was het een puike film.

Phantasm

 • 6804 berichten
 • 6727 stemmen

20 april 2023, 23:48 uur

Het is dat mijn vriendin deze in de bioscoop wou zien, maar zelf had ik hier niet veel mee.

Shinobi

 • 4296 berichten
 • 2510 stemmen

21 april 2023, 17:46 uur

"In life, of course, nothing is nearly as neat and tidy."

Het blijft fijn om Zach Braff als regisseur aan het werk te zien. Overigens moet het vast opmerkelijk zijn geweest dat Braff en Florence Pugh ten tijde van het filmen nog een setje waren, maar nu niet meer.

In dit drama schittert Pugh als Allison. Met een recente verloving en goedlopende carrière lijkt ze een succesvol leven tegemoet te gaan. Wanneer ze een noodlottig auto-ongeluk veroorzaakt, stort haar leven helemaal in en raakt verslaafd aan pijnstillers. Tijdens een AA-bijeenkomst ontmoet ze Daniel, haar ex-schoonvader. Zo ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen deze twee.

In 'A Good Person' kom je eigenlijk alle clichés wel tegen die horen bij een dergelijk trauma; de zelfhaat, rouw, vergeving, enzovoorts. Desondanks moet ik zeggen dat ik het graag als zoete koek slikte. Daarvoor kabbelt het allemaal prima voort. Wel is het zo dat het op een gegeven moment iets te overvol wordt met alle problemen die eenieder heeft.

Pugh zet zonder twijfel een geweldige rol neer, hoewel ze een sterker scenario had verdiend. Hetzelfde geldt voor Morgan Freeman. Het scheelt dat het samenspel tussen hun gebroken personages uitermate geslaagd is te noemen. Als kijker is het gewoonweg genieten hoe deze - ogenschijnlijk - simpele momenten tot de beste scènes behoren. Een leuk extraatje is dat Pugh ook nog eens zelf twee liedjes ten gehore brengt.

Al met al een gedegen drama dat niets nieuws brengt, echter zorgt het fijne acteerwerk er wel voor dat je het gevoel krijgt dat deze film de middelmaat ontstijgt.

3,5 Sterren.

rep_robert

 • 27333 berichten
 • 3870 stemmen

22 april 2023, 17:04 uur

A Good Person is een waanzinnig goed geacteerde drama met een schitterende Pugh en Freeman in de hoofdrollen. Maar ook O'Connor (Ryan in de film) in de bijrol speelt haar rol met verve en kan op het lijstje van veelbelovende jonge acteurs.
Laat je niet foppen door de poster en de synopsis, want dit is absoluut geen feel good film en die onwaarschijnlijke vriendschap is er wel soort van, maar gaat met hele diepe dalen. Het is een onvervalst drama over het verwerken van een gruwelijke gebeurtenis en de nasleep daarvan met verslaving, verbroken relaties en het rehabilitatie proces.
De film neemt hierdoor wel een risico en soms is die balans van ellende net even zoek, waardoor je soms snakt naar een luchtig moment waarin het beter gaat. Maar het tekent de film anderzijds wel dat het de platgereden paden uit de weg gaat en dit niet de zoveelste film wordt waarin Morgan Freeman een vriendschap voor het leven sluit en een lieve oude man is.
Jammer dat dit lef aan het einde niet wordt beloond, want het is vrij duidelijk dat ze weer bij elkaar gaan komen door de dingen die je op de achtergrond hoort (Nathan is weer single) . Dat had meer voor de eigen interpretatie opgelaten mogen worden.

Collins

 • 6339 berichten
 • 3788 stemmen

23 april 2023, 22:23 uur

A Good Person is een film die draait om mensen. A Good Person is een film die draait om verlies, zielenpijn en verslaving. Er wordt wat afgeleden. Er wordt wat afgerouwd en spijt betoond. Er wordt vergetelheid gezocht. Er wordt beschuldigd. Toch is niemand in de film per se schuldig. Iedereen in de film is in de kern een goed mens. Het is alleen dat het lot sommigen niet goed gezind is geweest. Het is alleen dat de invulling van een tweede kans een enorme vertwijfelde worsteling is om het leven weer op te pakken, om het goed te doen, om niet weer dezelfde fouten te maken, om te vergeven.

De film laat heel indringend zien dat een vreselijke gebeurtenis een groot effect heeft op de levens van vele mensen. Dat opeens niets in de wereld meer is zoals het eens was. Dat het ook nooit meer zo wordt. Een wond heelt misschien oppervlakkig maar blijft altijd in de herinnering schemeren. In A Good Person vechten de personages vooral tegen hun eigen demonen. Tegen hun eigen leugens. Hun eigen schuldgevoel. Hun eigen onmacht.

Het is niet zo dat regisseur en schrijver Zach Braff een heel origineel verhaal heeft bedacht en verfilmd. De film barst van de clichés. Maar het lukt hem wel om heel aangrijpend mensen op het geestelijke dieptepunt in hun bestaan te tonen. De film is soms wat erg op de traan, maar ondanks die duidelijke zinspeling op de traan verscheen de bekende brok toch af en toe succesvol in mijn keel. Dat Braff acteurs als Morgan Freeman en Florence Pugh tot zijn beschikking heeft, helpt natuurlijk.

A Good Person is een ontroerende film die sprankjes hoop opwerpt, weer de bodem inslaat en weer opwerpt. Een film die zowel neerslachtig als hoopvol van toon is. De balans is een film lang stabiel, maar glijdt wat mij betreft aan het eind enigszins weg als de film net iets teveel voor de kijker invult.

Waku

 • 5190 berichten
 • 6290 stemmen

24 april 2023, 06:37 uur

Behoorlijk intens drama over een traumatisch ongeluk en waarheen dit leidt bij diverse personages, die ook nog eens met elkaar verbonden zijn. Kracht van deze film zijn de ijzersterke acteer prestaties van de gehele cast. Freeman laat een diepe indruk achter. Maar eigenlijk doet " A good People" dit sowieso in zijn totaliteit. 4*/4.5*

eldorado

 • 363 berichten
 • 4859 stemmen

29 april 2023, 22:46 uur

Jammer , te langdradig en voorspelbaar. Enkele acteurs ook ondermaats.

mrklm

 • 8613 berichten
 • 8398 stemmen

30 april 2023, 11:18 uur

Onderweg om de bruidsjurk te passen voor haar huwelijk met Nathan [Chinaza Uche], verliest Allison [Florence Pugh] de controle over het stuur. Zij overleeft het ongeluk, maar Nathans zus Molly [Nichelle Hines] en haar echtgenoot [Toby Onwumere] komen daarbij om het leven. Overmand door schuldgevoel lukt het Allison niet om van de pijnstillers af te komen. Wanneer ze eindelijk de grote stap zet naar een praatgroep, loopt ze daar tot haar grote schrik Nathan en Molly’s vader [Morgan Freeman] tegen het lijf. Iets teveel filosofische tegeltjeswijsheden in dit weinig opzienbarende, maar heel behoorlijk geacteerde rouwverwerkingsdrama dat pas in de slotscènes weet te ontroeren.

boemboem27

 • 1275 berichten
 • 1165 stemmen

1 mei 2023, 00:37 uur

wat een fantastische (drama)film die voor een groot deel echt gedragen wordt door de geweldige acteur Morgan Freeman.

Niet dat de rest slecht speelt zeker niet.

maat wat zo'n vreselijk ongeluk, verschrikkelijke gevolgen geeft.

kon me daar echt wel iets bij voorstellen.

echt de volle 3,5 ster waard

maw echte aanrader die van echt drama houdt 👍

MosquitoSmasher

 • 636 berichten
 • 6 stemmen

5 mei 2023, 00:40 uur

james_cameron schreef:

Morgan Freeman blijkt nog steeds te kunnen acteren in dit overwegend meeslepende drama over een jonge vrouw (Florence Pugh) wiens leven drastisch verandert wanneer ze betrokken raakt bij een dodelijk ongeluk. Pugh is uitstekend en personages en script zijn bedachtzaam uitgewerkt, althans, tot vlak voor het einde, wanneer een geforceerde en volstrekt ongeloofwaardige scene op een feest de film bijna doet ontsporen. Gelukkig kan het mooie einde de film dan nog net redden.

Dat dus. Die scene was gewoon over de top te noemen. Toch wel echt jammer en onnodig.

Moviestar1979

 • 1587 berichten
 • 939 stemmen

25 mei 2023, 00:52 uur

Een sterke film die wordt opgedragen aan Harold Irwin Braff, Shoshanah Braff en Nick Cordero.

Zach Braff had ruim drie jaar een relatie met hoofdrolspeelster Florence Pugh. Begin 2022 gingen ze uit elkaar. Op 26 februari 2021 werd bekend dat Braff de film zou schrijven en regisseren. In juli 2021 gaf hij te kennen dat hij graag meer speelfilms wilde regisseren, maar helaas gooide de pandemie roet in het eten. In maart 2021 was MGM in onderhandeling om de rechten te krijgen. Hier gingen meerdere miljoenen dollars mee gepaard. In september dat jaar werd bevestigd dat MGM de film zou produceren en distribueren. De opnames begonnen in november 2021 op de Columbia High School in Essex County, New Jersey. Ondanks het leeftijdsverschil van 10 jaar in de film, verschilt de werkelijke leeftijd tussen Florence Pugh en Celeste O'Connor iets minder dan drie jaar.

Het verslavingsthema is uiteraard in meerdere films verwerkt, maar zelden werd dit met een vleugje humor en oprechte kracht gecombineerd. De cast is goed samengesteld, en Freeman bewijst dat hij na al die jaren nog steeds weet te overtuigen.

3,5 *

lang pee

 • 1875 berichten
 • 838 stemmen

26 juni 2023, 07:20 uur

Pugh en Freeman zijn natuurlijk twee toppers, maar ze konden bij mij de film niet redden. Ik vond hem bijzonder saai, en het bleef maar duren....

Partyboooi

 • 603 berichten
 • 1199 stemmen

30 juni 2023, 13:42 uur

Ik vond dit een heel sterk drama met zeer goed acteerwerk van Pugh (en Freeman is altijd goed natuurlijk...). Verhaal is aangrijpend en wordt goed gebracht, heeft me 2 uur lang geboeid.

4*

filmkul

 • 1938 berichten
 • 1912 stemmen

18 augustus 2023, 16:37 uur

Sterk drama. Het verhaal is pittig en wordt prima uitgewerkt door Braff. De opbouw is goed en ondanks het wat zware onderwerp, verveelt de film geen moment en wordt ook nergens saai. Het dal waar de hoofdpersoon doorheen moet is duidelijk voelbaar voor de kijker, zonder de aandacht van de betrokken personages eromheen uit het oog te verliezen. Knap gedaan. Ook het acteerwerk is erg goed. Pugh toont weer aan een actrice van hoog niveau te zijn en wordt niet overlopen door grootmacht Freeman. Topper! 4.0.

kos

 • 46166 berichten
 • 8505 stemmen

29 augustus 2023, 23:00 uur

Beetje overdreven drama en wat onnodige verhaalgrepen Ry die per se voor haar moeder die 2 weer bij elkaar wil brengen, wat een onzin maar Florence Pugh is wel echt weer vreselijk goed.

scorsese

 • 11900 berichten
 • 10263 stemmen

30 augustus 2023, 13:43 uur

Uitstekende film over een jonge vrouw die betrokken raakt bij een dodelijk verkeersongeluk. Twee mooie, doch gebrekkige hoofdpersonages. Een goeie rol van Morgan Freeman, maar het is toch Florence Pugh die de film weet te maken. Misschien wat gemakkelijk, maar de film weet hier en daar wel degelijk te ontroeren.

Film Pegasus (moderator films)

 • 30555 berichten
 • 5234 stemmen

10 september 2023, 00:42 uur

De film bleef wat onder de radar en is creatief ook niet opvallend. Maar het verhaal heeft het hart op de juiste plaats en met acteerprestaties van vooral Florence Pugh en Morgan Freeman die nog eens meer doet dan een veredelde bijrol, maakt het al veel goed. Het is geen zwart-wit film geworden. Een verhaal dat tijd neemt om te ontwikkelen en met momenten echt binnen komt. En misschien is de aanpak van Zach Braff net wel een troef, omdat hij het verhaal voor zich laat spreken en de personages de lead nemen in deze film. Het is opnieuw weer een wonder hoe Pugh zonder meer een film kan dragen en ook een intiem drama als dit perfect kan spelen.

Master Blaster

 • 646 berichten
 • 1534 stemmen

25 september 2023, 19:55 uur

Goede film

Word wel veel gevloekt vond ik en Morgan Freeman speelde nog opvallend fit.

Film is boeiend genoeg om naar te blijven kijken

3,5*

david bohm

 • 2943 berichten
 • 3238 stemmen

9 november 2023, 15:10 uur

Aardige film met Florence Pugh, beetje erg Amerikaans met bekende trucjes om de sentimentele kaart te spelen en mede hierdoor wat voorspelbaar.

Toch leuk om gezien te hebben door de sterke cast.

teigertje

 • 2052 berichten
 • 2756 stemmen

15 november 2023, 21:58 uur

Een film met een boodschap, die actueel is.

Dat veilig rijden in het verkeer, zo belangrijk is.

Wanneer Allison betrokken raakt, bij een dodelijk ongeluk.

Wordt haar leven ingewikkeld.

Een mooie film, alleen verliest de film ,soms wat kracht in emotie en ontroering.

Naar het laatste gedeelte van de film, maakt de film,een inhaalslag.

En het laatste gedeelte, is echt aangrijpend en heel mooi.

Sterk naturel acteer spel van Florence Pugh.

En Morgan Freeman speelt eveneens sterk.

Een mooie film.

Donkerwoud

 • 8076 berichten
 • 3613 stemmen

11 december 2023, 12:19 uur

'A Good Person' (2023) voelt een beetje als oscar bait. Zo'n vrij voorspelbare genrefilm waarin sterrenacteurs als Florence Pugh en Morgan Freeman ruim de tijd krijgen om hun acteertalent te tonen. Vooral voor Pugh is het een tour-de-force waarin ze een transformatie neerzet van een gelukkige jonge vrouw die plotseling diep getraumatiseerd raakt en de pijn verdooft met verslavende middelen. Maar ik had tijdens 'A Good Person' (2023) iets te vaak het gevoel dat indringend acteerwerk een doel op zich is. Het is niet dat Pugh ergens slecht acteert, maar je bent je er wel steeds van bewust dat zij enorm aan het acteren is. Tot het punt dat het onoprecht en een beetje gemaakt gaat voelen. Het helpt ook niet mee dat het plot van 'A Good Person' (2023) een paar bizarre wendingen neemt om het sentimentele conflict uit te vergroten, maar die vanuit karakterpsychologie eigenlijk niet vallen te verdedigen.

Fisico (moderator films)

 • 8608 berichten
 • 4823 stemmen

27 december 2023, 08:18 uur

Ondanks de sterrencast met Morgan Freeman en Florence Pugh een film die niet echt is doorgebroken. Nochtans was het potentieel zeker aanwezig. De film vertoont iets te veel Hollywoodiaanse trekken waardoor het drama iets te sentimenteel wordt. Dat is jammer, want aan de hoofdrolspelers ligt het zeker niet. Ook de nogal lazy filmtitel helpt daar niet bij.

Geef Hollywood een drama en hij maakt er dit van. Best degelijk en verzorgd, maar met een plot waarvan je denkt, "menen die dat nu?". Het klinkt vreemd dat de slachtoffers langs beide kanten elkaar opzoeken en het goed met elkaar kunnen vinden. Veel drama, veel suspense en zoals de filmtitel doet vermoeden ok veel ups die niet altijd goed ge kaderen zijn.

Toch is het een lekkere wegkijker die vooral de moeite is door Freeman en Pugh die het zeer goed doen. Het was vooral door de aanwezigheid van Pugh dat mijn aandacht naar deze film werd getrokken. Topactrice! Fijn ook die modelbouw van de treintjes.

Vorige 1Volgende

A Good Person (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6030

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.